Tennisles Corrine

Tennis Trainers

Bij LUNO TM worden de tennislessen verzorgd door:
Corrine van Jaarsveld
Pons Jan Vermeer

Hieronder lees je meer informatie over elke trainer


Corrine van Jaarsveld

Graag wil ik mijzelf via deze weg even aan u voorstellen.

Ik ben Corrine van Jaarsveld en sinds september 2011 de tennistrainster bij LUNO TM.

Ik heb vroeger altijd met veel plezier deze sport beoefend (3-niveau) en heb inmiddels van mijn hobby mijn beroep gemaakt.

Ik woon in Eck en Wiel, samen met mijn man Rob, zoontje Steijn en dochtertje Anne.

Naast het geven van de lessen, geef ik input voor de samenstelling van de jeugdcompetitieteams en zal ik mij tevens (samen met de leden en commissies van LUNO) gaan inspannen om allerlei activiteiten te organiseren voor de minioren, junioren en senioren.

Ik kan dit niet alleen…, dus mocht u zich willen inzetten en een bijdrage willen leveren aan uw vereniging dan zou dit geweldig zijn.

Mochten er vragen, suggesties of andere zaken zijn bel of mail dan gerust.

Mijn telefoonnummer is: 06 – 21 98 68 38
en mijn e-mailadres: corrine@vanjaarsveld.nl
Met sportieve groet,
Corrine van Jaarsveld

 


Pons Jan Vermeer

Pons Jan Vermeer is een gediplomeerde tennisleraar en heeft de licenties A,B en C.

Hij gaat lesgeven op de woensdagavond van 18.30 tot 22.30 uur. Graag stellen we Pons Jan aan jullie voor.

Carrière en levensloop
Pons Jan (55) is zijn tenniscarrière ooit als kind begonnen bij LUNO, en heeft het als speler geschopt tot niveau A. Als tennistrainer heeft hij o.a. 12 jaar bij de KNLTB gewerkt als nationaal trainer mede verantwoordelijk voor de jong Oranje selectie. Via Sportwise werkt hij op mentaal gebied met individuele topsporters en teams (bijv. Sparta) en is trainer en adviseur van het Surinaams Olympisch Comité in aanloop naar de Olympische Spelen van 2020. Pons Jan is eigenaar van en werkzaam bij cyscompany.com, deze organisatie geeft advies en trainingen op het gebied van duurzame inzetbaarheid. Daarnaast heeft Pons Jan het boek ‘PuberPower’ geschreven, en is hij vader van Annabel (5).

De kracht van Pons Jan
Naast een opvallende loopbaan is ook de naam van Pons Jan opvallend. Pons Jan verteld dat het een afgeleide is van Pontianus, een heilige van lang geleden. Het is een naam die in zijn familie al lang van vader op zoon wordt doorgegeven. Op de vraag waar Pons Jan zijn kracht ligt als tennistrainer geeft hij aan dat hij alle facetten van de sport meeneemt, niet alleen het technische spel. Hij maakt een koppeling met het mentale deel, zoals het omgaan met teleurstelling of de spanning. Daarnaast ligt zijn kracht in het ‘situatief trainen’. Dit is het toepassen van geleerde techniek in een spelsituatie wanneer je het nodig hebt. Tien keer een perfecte forehand kunnen slaan op een half veld zegt niets over hoe je het doet in een wedstrijd,waarbij je ook rekening moet houden met bijv. spanning, verwachtingen en een onbekende tegenspeler.

Je hoeft niet te winnen om gewonnen te hebben
Pons Jan: ik ben tevreden na een training als ik iedereen individuele aandacht heb kunnen geven. Ik wil mijn leerlingen het verschil doen inzien tussen resultaatdenken (ik win of verlies de wedstrijd) en procesdenken (wat ging er goed, wat heb ik geleerd, wat ga ik voortaan anders doen?). Het geeft veel inzicht om met het proces bezig te zijn, hier kun je de echte winst uit halen! Het wedstrijdresultaat komt later wel. Het is ook gekoppeld aan zelfvertrouwen. Tijdens mijn lessen besteed ik veel aandacht hieraan.

De toss, Pons Jan kiest

Forehand of backhand? Backhand, vind ik fijn om te spelen.
Dubbel of single? Dubbel, ik vind samen spelen als een team leuker.
Baseline of serve en volley? Serve en volley, dat heb ik zelf altijd gespeeld. Ik ga zo veel mogelijk naar voren, ik hou van volleren.