Tennisles

Nieuwe trainer Joep Hofman

Ik ben Joep Hofman en ik ga vanaf 1 oktober de tennislessen bij LUNO TM verzorgen. Ik heb ontzettend veel zin om bij jullie vereniging te gaan starten!

Tennisachtergrond
Ik ben begonnen als ballenraper bij de toenmalige trainer in Bemmel, Jan Hayer. Van hem kreeg ik mijn eerste racket en de eerste lessen. Vanaf moment één is mijn passie voor tennis alleen nog maar gegroeid. Van het een kwam het ander en op mijn 14e sleepte ik de titel Nederlands kampioen in de wacht. Er volgde een periode van vele internationale toernooien en mooie overwinningen op o.a. Krajicek en Dogger. Ik heb nog een tijdje geprobeerd om met tenniswedstrijden mijn geld te verdienen. Helaas is dat maar voor een erg klein groepje weggelegd.

Omdat ik inmiddels in Duitsland competitie speelde was de stap om daar tennisles te gaan geven een kleine. Ik haalde mijn A en B licentie in Nederland. Na een periode in Duitsland heb ik de overstap gemaakt naar Nederland en heb ik mijn trainerscarrière verder uitgebouwd. Een aantal tussenjaren heb ik gewerkt in een andere branche. Mijn vriendin moedigde mij aan om mijn hart weer te gaan volgen, en weer te gaan doen waar ik me goed bij voel, mensen leren tennissen. Sinds 2012 ben ik weer actief les aan het geven bij diverse verenigingen in Brabant en regio Nijmegen.

Lesvisie: ‘Op ieder niveau ontspannen en met plezier (beter) leren tennissen!’
Elk niveau heeft zijn uitdaging en ik vind lesgeven aan ieder niveau leuk. Met enthousiasme en veel plezier weet ik mensen te besmetten met het “tennisvirus”. Samen jouw tennisspel ontdekken, zowel tactisch als technisch, is voor mij een grote uitdaging. Dit alles vanuit het toverwoord “ontspanning” en passend binnen jouw karakter.

Privé
Ik woon in Haalderen samen met mijn vriendin Mojra en twee kinderen, Morris van 4 en Pippa van 2. Uit een eerdere relatie heb ik nog twee dochters, Noa van 16 en Ily van 14. Overdag ben ik veel buiten op de bakfiets te vinden met de kinderen en onze hond Pien. Daarnaast rij ik motor en kan ik mijn creativiteit kwijt in het maken van spullen waarbij ik materialen hergebruik (b.v. badkuipstoelen).

Kennismaken
Ik zou het heel leuk vinden met jullie kennis te maken. Op de volgende data is hier de gelegenheid voor, ik zal dan voor een ieder die dat leuk vindt een aantal trainingslessen verzorgen. Jij kan mij dan aan het werk zien en mijn manier van lesgeven leren kennen.

Jeugd:
Zaterdag 7 juli, van 9.00-10.00 uur voor de jeugd die met rode en oranje ballen speelt
Zaterdag 7 juli, van 10.15-11.15 uur voor de jeugd die met groene ballen speelt
Zondag 8 juli, van 14.00-16.00 uur voor de jeugd die met gele ballen speelt

Senioren:
Vrijdag 13 juli en de week van maandag 16 juli t/m 20 juli tussen 19.00-22.00 uur. Je kan je inschrijven op de lijst in het clubhuis. Dit kan met jouw trainingsgroepje of individueel onder vermelding van je speelsterkte.

Lesreglement en prijzen
Deze blijven gelijk aan wat jullie gewend zijn.

Contact
Heb je vragen of opmerkingen? Ik ben te bereiken via: joephofmantennis@gmail.com of 06-57648100

Tot snel op de banen van Luno TM!

Sportieve groet,

Joep Hofman


Inschrijfformulier tennislessen zomer 2018

Match Tennistraining verzorgt aankomende zomer de lessen voor senioren & junioren van LUNO TM. De lessen gaan begin april van start. Vragen en/of opmerkingen over de lesplanning kunt u richten aan Match Tennistraining t.a.v. Corrine van Jaarsveld via e-mail: cvanjaar@xs4all.nl of telefoonnummer: 06 – 21 98 68 38.

Gebruik dit formulier om je aan te melden voor de lessen. Doe dit vóór 1 maart.

Pons Jan blijft trainen op de woensdagavond en zijn tarief bedraagt 65 euro per uur. Voor de andere trainer/trainers is het uurtarief zoals vermeld op het inschrijfformulier.


Tennis Trainers

Bij LUNO TM worden de tennislessen verzorgd door:
Corrine van Jaarsveld
Pons Jan Vermeer

Hieronder lees je meer informatie over elke trainer


Corrine van Jaarsveld

Graag wil ik mijzelf via deze weg even aan u voorstellen.

Ik ben Corrine van Jaarsveld en sinds september 2011 de tennistrainster bij LUNO TM.

Ik heb vroeger altijd met veel plezier deze sport beoefend (3-niveau) en heb inmiddels van mijn hobby mijn beroep gemaakt.

Ik woon in Eck en Wiel, samen met mijn man Rob, zoontje Steijn en dochtertje Anne.

Naast het geven van de lessen, geef ik input voor de samenstelling van de jeugdcompetitieteams en zal ik mij tevens (samen met de leden en commissies van LUNO) gaan inspannen om allerlei activiteiten te organiseren voor de minioren, junioren en senioren.

Ik kan dit niet alleen…, dus mocht u zich willen inzetten en een bijdrage willen leveren aan uw vereniging dan zou dit geweldig zijn.

Mochten er vragen, suggesties of andere zaken zijn bel of mail dan gerust.

Mijn telefoonnummer is: 06 – 21 98 68 38
en mijn e-mailadres: cvanjaar@xs4all.nl
Met sportieve groet,
Corrine van Jaarsveld

 


Pons Jan Vermeer

Pons Jan Vermeer is een gediplomeerde tennisleraar en heeft de licenties A,B en C.

Hij gaat lesgeven op de woensdagavond van 18.30 tot 22.30 uur. Graag stellen we Pons Jan aan jullie voor.

Carrière en levensloop
Pons Jan (55) is zijn tenniscarrière ooit als kind begonnen bij LUNO, en heeft het als speler geschopt tot niveau A. Als tennistrainer heeft hij o.a. 12 jaar bij de KNLTB gewerkt als nationaal trainer mede verantwoordelijk voor de jong Oranje selectie. Via Sportwise werkt hij op mentaal gebied met individuele topsporters en teams (bijv. Sparta) en is trainer en adviseur van het Surinaams Olympisch Comité in aanloop naar de Olympische Spelen van 2020. Pons Jan is eigenaar van en werkzaam bij cyscompany.com, deze organisatie geeft advies en trainingen op het gebied van duurzame inzetbaarheid. Daarnaast heeft Pons Jan het boek ‘PuberPower’ geschreven, en is hij vader van Annabel (5).

De kracht van Pons Jan
Naast een opvallende loopbaan is ook de naam van Pons Jan opvallend. Pons Jan verteld dat het een afgeleide is van Pontianus, een heilige van lang geleden. Het is een naam die in zijn familie al lang van vader op zoon wordt doorgegeven. Op de vraag waar Pons Jan zijn kracht ligt als tennistrainer geeft hij aan dat hij alle facetten van de sport meeneemt, niet alleen het technische spel. Hij maakt een koppeling met het mentale deel, zoals het omgaan met teleurstelling of de spanning. Daarnaast ligt zijn kracht in het ‘situatief trainen’. Dit is het toepassen van geleerde techniek in een spelsituatie wanneer je het nodig hebt. Tien keer een perfecte forehand kunnen slaan op een half veld zegt niets over hoe je het doet in een wedstrijd,waarbij je ook rekening moet houden met bijv. spanning, verwachtingen en een onbekende tegenspeler.

Je hoeft niet te winnen om gewonnen te hebben
Pons Jan: ik ben tevreden na een training als ik iedereen individuele aandacht heb kunnen geven. Ik wil mijn leerlingen het verschil doen inzien tussen resultaatdenken (ik win of verlies de wedstrijd) en procesdenken (wat ging er goed, wat heb ik geleerd, wat ga ik voortaan anders doen?). Het geeft veel inzicht om met het proces bezig te zijn, hier kun je de echte winst uit halen! Het wedstrijdresultaat komt later wel. Het is ook gekoppeld aan zelfvertrouwen. Tijdens mijn lessen besteed ik veel aandacht hieraan.

De toss, Pons Jan kiest

Forehand of backhand? Backhand, vind ik fijn om te spelen.
Dubbel of single? Dubbel, ik vind samen spelen als een team leuker.
Baseline of serve en volley? Serve en volley, dat heb ik zelf altijd gespeeld. Ik ga zo veel mogelijk naar voren, ik hou van volleren.