De afgelopen periode hebben we meerdere vragen vanuit de leden ontvangen over de spelregels rondom het afhangen. Een mooie aanleiding om die spelregels nog een keer onder de aandacht te brengen en de vragen te beantwoorden.

Baanreglement
In het baanreglement, dat te vinden is op onze site, staan de spelregels voor het afhangen van banen. Klik hier voor het baanreglement.
Het baanreglement is eerder dit jaar gewijzigd. De belangrijkste wijzigingen die eerder zijn doorgevoerd hebben we nog even op een rij gezet:

  • Je mag 1 keer per dag afhangen op afstand (via ClubApp), als er voor jou is gereserveerd geldt dat ook als 1 keer afhangen voor jou.
  • Je kan maximaal 5 keer per dag afhangen in totaal (1 keer ClubApp + 4 keer afhangbord (als er ter plaatse een baan over is).
  • Je mag gelijk na een reservering weer opnieuw een (eerst beschikbare) baan afhangen (alleen via afhangbord ter plekke, niet vooraf op afstand).
  • Aantal speelminuten voor 2 spelers is 45 minuten.
  • Aantal speelminuten voor 3 of 4 spelers is 60 minuten.

Mag je twee keer een baan afhangen met 2 personen een vervolgens met 4 personen gaan dubbelen spelen?
Nee, een baan is pas gereserveerd als alle leden (4 voor dubbelspel en twee voor enkelspel) op die baan hebben afgehangen. Het is niet toegestaan om twee opvolgende tijdsblokken als enkelpartij te reserveren en vervolgens een dubbelpartij te houden.

Mag je eerst een dubbel reserveren en vervolgens nog een enkel spel reserveren met en ander clublid?
Nee, hoewel het via de ClubApp wel mogelijk blijkt, is het niet de bedoeling dat jij of je medespelers vooraf voor direct na het dubbelen een tweede blok voor een enkel reserveert (of andersom). Je mag 1 blok reserveren en als er na je speeltijd vervolgens ter plekke een baan vrij is, kan je die ter plekke via het afhangbord in het Clubhuis afhangen en verder spelen (in dezelfde samenstelling, gezien de Coronamaatregelen).

Is er na je speeltijd geen baan vrij ter plekke, niet getreurd, je hebt dan al een potje getennist en je hebt, door niet vooraf een tweede blok af te hangen, andere clubgenoten ook de kans gegeven om te spelen rond dat tijdstip.

Nadere vragen?
Heb je nadere vragen over de afhangregels of verbetersuggesties? Laat het ons weten via secretariaat@lunotm.nl

Veel speelplezier!

Met een sportieve groet,
Bestuur LUNO TM

Lucian Gerritsen
Leonie van Montfoort
Tanja Arisse
Fjona Aalbertsen
Nanno Blankestijn