Inschrijven

Tot inschrijving sluit:

Dag(en)

:

Uur(s)

:

Minute(s)

:

Second(s)

De Zomeravondcompetitie is een recreatieve competitie, op zeven woensdagavonden in mei en juni. Deze competitie is alleen voor spelers en speelsters van 17 jaar en ouder en is geschikt voor alle speelsterktes.

Vier dubbels

Elke competitiedag bestaat uit vier dubbels. Dat kan 4x HD zijn, 4x DD of DD, HD en 2x GD. Op basis van onderstaande klasse-indeling zullen de teams op actuele rating per klasse worden ingedeeld:

  • 1e klasse              teamgemiddelde kleiner dan 13
  • 2e klasse              teamgemiddelde gelijk aan 13 en kleiner dan 15
  • 3e klasse              teamgemiddelde gelijk aan 15 en kleiner dan 17
  • 4e klasse              teamgemiddelde gelijk aan 17 of hoger

Speeldagen

Teams en spelers 

Elk team bestaat uit minimaal 4 spelers.
Kosten per team € 38,62. Hierin zit: KNLTB afdracht en 24 ballen per team. Per wedstrijddag speel je met 6 nieuwe ballen.

Compact Spelen

Voor de Zomeravondcompetitie geldt Compact Spelen: bij de 40-40 stand wordt er gebruik gemaakt van het Beslissend Punt Systeem (BPS) en er wordt een beslissende wedstrijdtiebreak (10 punten) gespeeld op het moment dat in een dubbel de stand één set gelijk is. Winnaar van die beslissende tiebreak – en daarmee ook de partij – is de dubbelcombinatie die het eerst tien punten behaalt met een verschil van twee punten. Deze tiebreak vervangt de beslissende laatste set en dient in MijnKNLTB.nl ingevoerd te worden als 10-6 of 11-13.