Aanbod KNLTB Najaarscompetitie 2022

 

 

 

 

 

 

Geen 8&9 Tennis

In het najaar wordt de vrijdagavondcompetitie in tegenstelling tot de Voorjaarscompetitie NIET om de week gespeeld. Dit is vanwege de beperkte periode waarin in het najaar wordt gespeeld. Dit betekent dat als gevolg van de beperkte baancapaciteit 8&9 Tennis in het najaar NIET op vrijdagavond wordt aangeboden.

2022: een reguliere Najaarscompetitie

De afgelopen twee jaar is als gevolg van het coronavirus de Voorjaarscompetitie in het najaar gespeeld. Dit jaar wordt er weer een normale Najaarscompetitie gespeeld. Dat betekent dat er niet om promotie/degradatie wordt gespeeld en de competitie wordt ingedeeld op basis van teamgemiddelde en niet op basis van teamrechten.

Van 7 naar 5 speeldagen

Met ingang van 2022 wordt het aantal speeldagen van de Najaarscompetitie aangepast van 7 naar 5 speeldagen. Deze beslissing hebben we niet zomaar genomen en heeft een aantal verschillende redenen. In dit artikel lichten we de redenen verder toe.

Competitiebijdrage per team

De KNLTB heeft de competitieafdracht verhoogd, zodat wij ook genoodzaakt zijn om de competitiebijdrage te verhogen.

De vrijdagavondcompetitie speelt minder avonden en deze bijdrage wordt dan ook aangepast. Doordat er minder thuiswedstrijden zijn worden er ook minder tennisballen uitgegeven.

Competitiebijdrage
€ 55,00 | Er worden 18 tennisballen per team uitgegeven.

De regel geldt dat er per thuiswedstrijd met 6 nieuwe tennisballen gespeeld wordt.

Opgeven Teams

Graag willen wij nog onder de aandacht brengen dat als je competitie gaat spelen je elke speeldag voldoende spelers dient te  hebben om aan te vangen. Het gebeurt helaas nog wel eens dat er veel inval gezocht moet worden of men wil zelfs de wedstrijd verplaatsen. Hier zitten veel regels aan vast. Het verzoek is dan ook om eerst goed te bekijken of je voldoende mensen in je team hebt en of jullie wel alle data kunnen spelen.

Schrijf je team in voor 1 juni 2022!

Rest ons nu nog te zeggen: Laten we ervan uitgaan dat er weer een mooie najaarscompetitie gespeeld mag worden met meer vrijheden.

Victor Koopman

Wedstrijdzaken Vereniging competitieleider

LUNO Tennis Maurik