Aanbod KNLTB Voorjaarscompetitie 2022

Er is een zeer divers competitieaanbod; op iedere dag van de week, voor elke leeftijd, voor zowel beginnende tennissers als voor topspelers en iedereen daar tussenin.

Iedereen kan meedoen!

 

 

 

 

 

 

8&9 Tennis nu ook op vrijdagavond

In het overzicht zijn de nieuwe competitiesoorten oranje gemarkeerd. Zo wordt 8&9 Tennis ook op vrijdagavond aangeboden. Deze dubbelcompetitie is ideaal voor de startende tennissers.

Vrijdagavondcompetitie: Om de week en 5 speeldagen

De vrijdagavondcompetitie wordt steeds populairder. Hierdoor kan het voor verenigingen lastig zijn om als gevolg van een beperkte baancapaciteit alle spelers op vrijdagavond competitie te laten spelen. Vorig jaar heeft de KNLTB  onderzoek gedaan naar mogelijke oplossingen. Om de drukte op vrijdagavond te reguleren én toekomstige groei mogelijk te maken zal er met ingang van 2022 tijdens de KNLTB Voorjaarscompetitie op vrijdagavond ‘om de week‘ worden gespeeld.

Wat houdt  ‘Om de week spelen’ op vrijdagavond precies in?

Teams spelen om de week competitie

  • de gemengde teams én 8&9 Tennis starten één week eerder dan de reguliere competitie, namelijk op 1 april;
  • de heren- en damesteams starten gelijk met de reguliere competitie op 8 april;
  • Alle teams spelen volledige wedstrijden met een supertiebreak in de 3e set;
  • Ieder team heeft in totaal 5 speeldagen, om de overlap met toernooien en andere activiteiten van de verenigingen zoveel mogelijk te beperken;
  • De totale organisatie voor de VCL op vrijdagavond is daarmee 10 weken (exclusief inhaaldagen). De overige competitiesoorten duren gewoon 7 weken.

Competitiebijdrage per team

De KNLTB heeft de competitieafdracht verhoogd, zodat wij ook genoodzaakt zijn om de competitiebijdrage te verhogen.

De vrijdagavondcompetitie speelt minder avonden en deze bijdrage wordt dan ook aangepast. Doordat er minder thuiswedstrijden zijn worden er ook minder tennisballen uitgegeven.

Competitiebijdrage vrijdagavond
€ 55,00 | Er worden 18 tennisballen per team uitgegeven.

Competitiebijdrage voor de andere competitiedagen
€ 75,00 | Er worden 24 tennisballen per team uitgegeven.

De regel geldt dat er per thuiswedstrijd met 6 nieuwe tennisballen gespeeld wordt.

Opgeven Teams

Graag willen wij nog onder de aandacht brengen dat als je competitie gaat spelen je elke speeldag voldoende spelers dient te  hebben om aan te vangen. Het gebeurt helaas nog wel eens dat er veel inval gezocht moet worden of men wil zelfs de wedstrijd verplaatsen. Hier zitten veel regels aan vast en bij met name de Voorjaarscompetitie is er een strengere regelgeving bij de KNLTB. Dit alles heeft te maken dat er in het voorjaar gepromoveerd/gedegradeerd kan worden. Het verzoek is dan ook om eerst goed te bekijken of je voldoende mensen in je team hebt en of jullie wel alle data kunnen spelen.

Schrijf je team in voor 25 december 2021!

Rest ons nu nog te zeggen: Laten we ervan uitgaan dat er weer een mooie voorjaarscompetitie gespeeld mag worden met meer vrijheden.

Lies van Rooijen en Victor Koopman

Wedstrijdzaken Vereniging competitieleiders

LUNO Tennis Maurik