Vanaf 2 juni is het weer mogelijk om te tossen bij LUNO. Je begrijpt wel dat dit er iets anders aan toegaat dan voor de corona.

Hoe gaan wij dit met elkaar doen?
Zes banen worden voor het tossen op de dinsdagavond gereserveerd van 19.00 u tot 23.00 u. Vrij spelen kan daarom alleen door mee te doen aan de Toss. Hiermee is dus niets anders dan voorheen.

Wat wel anders wordt, is dat voor de Toss vooraf een planning wordt gemaakt. Pasjes worden nu niet meer op de avond zelf afgegeven voor de planning. Met deze oplossing voorkomen we dat groepen spelers zich voor het tossbord verzamelen en kunnen wij de anderhalve meter regel beter waarborgen. Gebruikmaken van de scoreborden mag voorlopig ook nog niet en blijven afgedekt. Het goede nieuws hiervan is dat wij ons geheugen blijven trainen.

Kom je op het park op een moment dat iedereen op de baan is of moet wachten tussen rondes, dan moet er gewacht worden op de stoelen op het terras tot de volgende ronde. De stoelen staan op 1,5 m van elkaar opgesteld.

Nu de hamvraag: hoe kom ik op de planning?
Meld je eerst aan voor de Toss-app via mobiel: 0651310932 onder vermelding van je naam en ‘aanmelding tossavond 2020’. In deze Toss-app meld je dat je aan de eerste volgende tossavond wilt meedoen en in welke ronde(s); naam en ronde(s) is voldoende. Per ronde kunnen maximaal 24 spelers worden geplaatst, waarbij de regel is vol=vol. De telling vindt plaats volgens volgorde van binnenkomst van de app-melding. Besef dat met deze gewijzigde opzet het niet mogelijk is zonder aanmelding mee te doen. Voorkom teleurstelling en meld je daarom steeds aan.

Iedere week kun je je van dinsdag tot zondagavond 18.00 u opgeven, nadien wordt de planning gemaakt. De planning wordt uiterlijk op de maandagavond in de Toss-app gedeeld. Afzeggen kan tot en met zondag 18.00 u via dezelfde Toss-app. Na zondag 18.00 u dien je zelf voor vervanging te zorgen.

Neem je telefoon mee naar het park, zodat je de planning kunt raadplegen om te zien op welke baan je gaat spelen en met/tegen wie. De planning wordt ook opgehangen op verschillende plaatsen op het park. Maak hiervan alleen gebruik als je niet beschikt over een mobiel/app.

Er wordt gespeeld in drie rondes:
Ronde 1 begint om 19.00 u
Ronde 2 begint om 20.00 u
Ronde 3 begint om 21.00 u

Vijf minuten voor een eindtijd wordt gebeld, zodat de game afgemaakte kan worden. Ben je klaar dan ga je gelijk naar huis. Heb je meerdere rondes dan loop je naar de baan waar jouw volgende ronde is.  Bij het wisselen blijven wij zorgen voor de gepaste afstand van 1,5 m.

Het is fijn te zien dat iedereen rekening met elkaar houdt, zijn verantwoordelijkheid neemt en zich aan de afspraken en hygiënemaatregelen houdt. Wij vertrouwen erop dat je dit met deze verruiming blijft doen. Op deze manier kunnen we de gemeentelijke controleurs met open armen – uiteraard op gepaste afstand – ontvangen.

Blijf gezond en veel speelplezier!