Sinds 1 augustus heeft de vereniging een ballenkanon en ballenkanoncommissie. Alle senioren leden mogen er gebruik van maken. Gebruikersrecht voor één jaar bedraagt € 12,50. Hiervoor mag je het apparaat – rekeninghoudend met regels – onbeperkt gebruiken. Om je hiervoor aan te melden kun je de ballenkanoncommissie bellen en/of een berichtje sturen naar ballenkanon@lunotm.nl. Gebruikers krijgen vervolgens van de commissie de benodigde informatie en instructies om zelfstandig met het apparaat aan de slag te kunnen gaan.

Reservering dient te geschieden met behulp van het onderstaand formulier. Meteen nadat je gereserveerd hebt ontvang je een mail en kort daarna een bevestiging van de reservering.

De commissie ballenkanon heeft tot taak om alles betrekking hebbend op het ballenkanon in goede banen te leiden. Dit behelst:
– Reserveringen.
– Lijst met gebruikers beheren.
– Instructies en aanvullende informatie verstrekken aan de gebruikers.
– Het bewaken van het functioneren en het onderhoud van het apparaat.
– Initiëren en begeleiden van sessies voor leden die het apparaat een keer willen uitproberen.

Reglement/informatie/ tips inzake het ballenkanon en erbij behorende attributen.
1. Men moet reserveren om het apparaat te mogen gebruiken.
2. Het is verstandig om het kanon met 2 of 3 leden te gebruiken. Niet alleen vanwege de baanbezetting, maar ook om fysieke overbelasting te vermijden.
3. Het baanreglement is leidend ook met het reserveren van een baan voor het ballenkanon.
4. Er mag alleen gebruik van het ballenkanon gemaakt worden als de ballen niet nat worden (natte ballen kunnen slippen en daardoor slijtage aan de schietwielen veroorzaken)
5. Bij voorkeur het apparaat gebruiken op een baan waar 220V. beschikbaar is. Op baan 3 kan er gebruik gemaakt worden van de wandcontactdozen op het clubgebouw. Op baan 1, 2, 3, 4, 6 en 7 zit er op de paaltjes van de terreinverlichting ook een contactdoos. De terreinverlichting moet dan wel aangezet worden. Dit kan in de binnenmeterkast. Vergeet niet deze verlichting weer uit te zetten.
6. Moet je onverhoopt toch uitwijken naar een andere baan a.u.b. het apparaat aanzetten op stand 1 oftewel de accu. Met een volle accu kun je probleemloos meerdere uren spelen.
7. Het ballenkanon weegt ca.31 kg. – daarom a.u.b. niet aan het handvat op of van de baan (3) tillen. We werken nog aan een vrouwvriendelijke oplossing.
8. Zodra er een tiental ballen in de ballenretriever zitten gaat het ‘oprollen’ gemakkelijker dus begin op een locatie waar veel ballen liggen.
9. Absoluut niet voor het ballenkanon langs lopen zolang het apparaat aan staat.
10. Varieer de ‘oefeningen’ frequent om overbelasting te vermijden.
11. Indien de batterijen van de afstandbediening leeg of bijna leeg zijn – er liggen reserve batterijen in het kluisje.
12. A.u.b. het deksel van de ballenton er volledig opschroeven totdat de 2 gaten voor het kabelslot tegenover elkaar zitten.
13. Vergeet met opruimen niet om de afstandbediening uit te zetten en het de code van het kabelslot te verdraaien.
14. Alle gebruikers krijgen een handleiding per mail.

Als er vragen/opmerkingen/tips zijn horen wij dat als commissie graag.
Veel spelplezier!
René van de Berg, Roderick de Krieger en Jan Groenhof

Vul hieronder de gegevens in om het ballenkanon te reserveren:

Kalender word geladen......
Powered by Booking Calendar
-
Beschikbaar
 
-
Geboekt
 
-
Aanvraag in behandeling