Het bestuur van LUNO TM heeft mij gevraagd of ik de functie van technisch gebouw beheerder zou willen invullen. Dit omdat ik tijdens de bouw en na oplevering al veel met de technische zaken bezig ben geweest. In het gesprek met Lucian is naar voren gekomen dat er behoefte was aan een persoon die verantwoordelijk is voor de technische zaken van het gebouw. Dit om één aanspreekpunt te hebben bij problemen of andere zaken. Als technische beheerder ben ik aanspreekpunt voor alle technische zaken waaronder;

  • Alle onderhoudswerkzaamheden gebouw en baanverlichting.
  • Storingen (verlichting, riool, verwarming, alarm)
  • Meldingen defecte apparaten en materialen.
  • Nieuwe wensen van de leden die via het bestuur zijn binnengekomen te bekijken.
  • Schade aan gebouw

Voor het onderhoud van het gebouw zal een planning gemaakt worden wanneer bepaalde werkzaamheden uitgevoerd moeten gaan worden. Denk hierbij aan schilderwerk, onderhoud cv, etc. Dit is van belang om geen achterstallig onderhoud te krijgen met hoge onkosten. Gelukkig hebben we een aantal leden binnen de vereniging die mij hierin vast kunnen adviseren.

Storingen ontstaan vaak op tijden wanneer het niet uitkomt. De bedoeling is dat problemen zo snel mogelijk worden opgepakt, zodat niemand er last van zal hebben. Waar nodig zullen externe bedrijven ingeschakeld worden. Voorbeeld is het riool probleem dat met het openingsfeest ontstond. Storing verlichting tijdens Groot Buren.

Door defecte apparaten kan eventueel schade ontstaan. Denk hierbij aan beschadigde snoeren, kabels, of kapotte lampen in natte ruimtes. Deze kunnen brand veroorzaken.

Voor verbeteringen en suggesties sta ik open. Maar er zal wel gekeken worden naar het financiële plaatje en haalbaarheid.

Door verschillende oorzaken kan schade aan het gebouw ontstaan. Denk hierbij aan inbraak, storm-glas-waterschade of blikseminslag. Het is van belang om dit snel bij de verzekering te kunnen melden.

Aangezien ik niet dagelijks op de vereniging ben, heb ik jullie hulp ook nodig. Mijn vraag is dan ook aan jullie wanneer je merkt dat iets niet werkt, kapot is, of iets anders te melden hebt, laat het weten. Je kunt mij mailen op remco.hollinga@gmail.com en ben te bereiken voor urgente storingen op 06-51623081. Ik zal zorgen dat je een bericht terug krijgt, en zal in de hal op het bord een lijst hangen met de status van de punten die zijn binnen gekomen.

Laten we gezamenlijk ervoor zorgen dat we het prachtige park en clubhuis zo kunnen behouden.

Remco Hollinga